Over ons

Wie zijn wij?
  • Begeleidster Annelore is verpleegkundige van opleiding en heeft eerst elders ervaring opgedaan alvorens met 'Het Honingbeertje' van start te gaan. Annelore vliegt een beetje van hier naar daar en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Dit doet ze samen met Joppe. Joppe zorgt elke dag voor een heerlijk verse maaltijd en houdt zich bezig met al de administratieve taken en het onderhouden van de gebouwen. Soms kan Joppe het toch niet laten om mee te komen spelen met de kindjes.
  • Shana (vanaf 2012)is onze veranwoordelijke in de opvang van Schaffen.
  • Tamara (vanaf 2020),Dominika (vanaf 2020), Selina (vanaf 2020) en Nathalie (vanaf 2020) zijn kinderverzorgsters. Deze meisjes zitten boordevol liefde, warmte en creatieve ideeën.
  • Kristel werkt van 2016 bij ons. Zij is een verpleegkudige van opleiding.
  • Noa (vanaf 2020) komt ons af en toe helpen. Zij werkt in onze kinderdagverblijven in Veerle en Webbekom. Zij huppelt letterlijk van hier naar daar en de kinderen huppelen graag met haar mee als ze komt!
  • Martine (vanaf 2014) heeft in onze opvang in Veerle gewerkt en is sinds 2020 werkzaam in Webbekom. Zij heeft een hart van goud en energie voor 10!

Wat doen wij?

Wij hebben twee groepen in 'Het honingbeertje'. Enerzijds hebben we de kruipertjes en de allerkleinsten. Anderzijds hebben we de "grote" kindjes.

Bij de baby's zijn wij extra waakzaam en is “zorgen voor” ons doel. Uiteraard is het meer dan enkel flesjes geven en een pamper vervangen. Knuffelen, troosten, lachen, kijken en spelen staan steevast op het programma!
Met de kruipertjes gaan we samen op ontdekkingsreis. In onze gezellige speel- en leefruimte zorgen we voor leuke activiteiten en aangepast speelgoed zodat elk kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. We proberen om zoveel mogelijk de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we met behulp van speelgoed maar ook door boekjes te lezen en liedjes te zingen. Af en toe gaan we de uitdaging aan om een knutselwerkje te maken. Dit vooral wanneer er feestdagen in het vooruitzicht zijn (moeder- en vaderdag, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,..)

Bij de grootsten van 'Het honingbeertje' hebben we de taak om ze al een beetje klaar te stomen voor de kleuterklas. We maken knutselwerkjes, lezen verhaaltjes, we proberen zelfs al tot tien te tellen. Ook heel belangrijk is de zindelijkheid. Met heel veel geduld proberen we deze "grote kindjes" zo zelfstandig mogelijk naar school te sturen… aankleden, handjes wassen, eten, opruimen, … ze leren het allemaal op een speelse wijze. Uiteraard zijn ze nog net dat ietsje kleiner dan een kleutertje, waardoor het zeker niet heel de tijd leren is. We gaan heel veel naar buiten, fietsen, stoepkrijt, bellenblaas zijn altijd binnen handbereik en in de zomer hebben we zelfs een mini springkasteel!Het honingbeertje' staat onder toezicht van Kind & Gezin, dat strenge normen oplegt voor begeleiding en infrastructuur.

Schoentjes Honingbeertje

© 2009-2021 Het Honingbeertje | Site: Webstylers