Over ons

Wie zijn wij?
  • Begeleidster Annelore is verpleegkundige van opleiding en heeft eerst elders ervaring opgedaan alvorens met 'Het Honingbeertje' van start te gaan. Annelore vliegt een beetje van hier naar daar en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Dit doet ze samen met Joppe. Joppe zorgt elke dag voor een heerlijk verse maaltijd en houdt zich bezig met al de administratieve taken. Soms kan Joppe het toch niet laten om mee te komen spelen met de kindjes.
  • Shana  en Saskia zijn kinderverzorgsters. Deze meisjes zitten boordevol energie en creatieve ideeën. Zij hebben ondertussen al verschillende jaren ervaring kunnen opdoen.
  • Kristel werkt van 2016 bij ons. Zij is een verpleegkudige van opleiding. Voor ze in Het honingbeertje begon, heeft zij in andere kinderdagverblijven gewerkt.

Wat doen wij?

Wij hebben twee groepen in 'Het honingbeertje'. Enerzijds hebben we de kruipertjes en de allerkleinsten. Anderzijds hebben we de "grote" kindjes.

Bij de baby's zijn wij extra waakzaam en is “zorgen voor” ons doel! Uiteraard is het meer dan enkel flesjes geven en een pamper vervangen. Knuffelen, troosten, lachen, kijken en spelen staan steevast op het programma!
Met de kruipertjes gaan we samen op ontdekkingsreis. In onze gezellige speel- en leefruimten zorgen we voor leuke activiteiten en aangepast speelgoed zodat elk kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. We proberen om zoveel mogelijk de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we met behulp van speelgoed maar ook door boekjes te lezen en liedjes te zingen. Af en toe gaan we de uitdaging aan om een knutselwerkje te maken. Dit vooral wanneer er feestdagen in het vooruitzicht zijn ( moeder- en vaderdag, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,..)

Bij de allergrootsten van 'Het honingbeertje' hebben we de taak om ze al een beetje klaar te stomen voor het kleuterklasje. We maken knutselwerkjes, lezen verhaaltjes, we proberen zelfs al tot tien te tellen. Ook heel belangrijk is de potjestraining. Met heel veel geduld proberen we deze "grote kindjes" zo zelfstandig mogelijk naar school te sturen… aankleden, handjes wassen, eten, opruimen, … ze leren het allemaal op een speelse wijze. Uiteraard zijn ze nog net dat ietsje kleiner dan een kleutertje, waardoor het zeker niet heel de tijd leren is. We gaan heel veel naar buiten, de kippen eten geven en in de zomer hebben we zelfs een mini springkasteel!Het honingbeertje' staat onder toezicht van Kind & Gezin, dat strenge normen oplegt voor begeleiding en infrastructuur.

© 2009-2019 Het Honingbeertje | Site: Webstylers