Over ons

Wie zijn wij?

Annelore en Joppe hebben in 2010 Het honingbeertje uit de grond gestampt. Tot op heden leiden zij alles in goede banen en zorgen er voor dat er kwalitatieve opvang wordt aangeboden. Dit doen ze uiteraard samen met hun teams!
  • Annelore is verpleegkundige van opleiding. Annelore vliegt een beetje van hier naar daar en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. De rondleidingen voor de toekomstige ouders neemt ze voor haar rekening alsook het ondersteunen van de teams.
  • Joppe zorgt dat er elke dag een heerlijk verse maaltijd wordt aangeboden en houdt zich bezig met de administratieve taken en het onderhouden van de gebouwen.
  • Shana (vanaf 2012) is onze verantwoordelijke in de opvang van Schaffen.
  • Amber (vanaf jan 2021) is onze verantwoordelijke in de opvang van Webbekom.
  • Sharina (vanaf 2020), Angela (vanaf 2022), Vera (vanaf 2024) en Deborah (vanaf 2024) zijn de teamleden bij Shana in Schaffen. Deze kinderverzorgsters zitten boordevol liefde, warmte en creatieve ideeën.
  • Martine (vanaf 2014), Kristel (vanaf 2016) en Lien (vanaf 2022) zijn de teamleden van Amber in Webbekom. Zij zorgen ervoor dat de kindjes een fijne tijd beleven in Het honingbeertje door hun activiteiten, warmte en genegenheid die ze bieden!

Wat doen wij?

Wij hebben twee groepen in 'Het honingbeertje'. Enerzijds hebben we de kruipertjes en de allerkleinsten. Anderzijds hebben we de "grote" kindjes.

Bij de baby's zijn wij extra waakzaam en is “zorgen voor” ons doel. Uiteraard is het meer dan enkel flesjes geven en een pamper vervangen. Knuffelen, troosten, lachen, kijken en spelen staan steevast op het programma!
Met de kruipertjes gaan we samen op ontdekkingsreis. In onze gezellige speel- en leefruimte zorgen we voor leuke activiteiten en aangepast speelgoed zodat elk kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. We proberen om zoveel mogelijk de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we met behulp van speelgoed maar ook door boekjes te lezen en liedjes te zingen. Af en toe gaan we de uitdaging aan om een knutselwerkje te maken. Dit vooral wanneer er feestdagen in het vooruitzicht zijn (moeder- en vaderdag, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,..)

Bij de grootsten van 'Het honingbeertje' hebben we de taak om ze al een beetje klaar te stomen voor de kleuterklas. We maken knutselwerkjes, lezen verhaaltjes, we proberen zelfs al tot tien te tellen. Ook heel belangrijk is de zindelijkheid. Met heel veel geduld proberen we deze "grote kindjes" zo zelfstandig mogelijk naar school te sturen… aankleden, handjes wassen, eten, opruimen, … ze leren het allemaal op een speelse wijze. Uiteraard zijn ze nog net dat ietsje kleiner dan een kleutertje, waardoor het zeker niet heel de tijd leren is. We gaan heel veel naar buiten, fietsen, stoepkrijt, bellenblaas zijn altijd binnen handbereik en in de zomer hebben we zelfs een mini springkasteel!Het honingbeertje' staat onder toezicht van Kind & Gezin, dat strenge normen oplegt voor begeleiding en infrastructuur.

Schoentjes Honingbeertje

© 2009-2024 Het Honingbeertje | Site: Webstylers