Kwaliteit en veiligheid

Onze kwaliteiten 
Door de huiselijke stijl van het verblijf, de liefdevolle begeleiding en de structuur die we bieden, voelen de kindjes zich 'veilig' bij ons. Niet alleen de kindjes kunnen zorgeloos spelen, maar ook de ouders kunnen zorgeloos gaan werken en ook dit is ons doel.

Ervaren begeleiding
We zijn ervaren en warmhartige mensen, die echt houden van kinderen en elke dag het beste van zichzelf geven om het kind te laten groeien in al zijn facetten.

Onze begeleiding is, niet enkel aanwezig zijn bij de kinderen en ze verzorgen, maar er ook ‘echt’ iets voor betekenen. Ons team kiest er voor om zich jaarlijks bij te scholen. Het staat ook open om nieuwe methodes te leren kennen en toe te passen, om nieuwe spelvormen uit te proberen, in te spelen op de behoeften en noden van de kindjes, enz.

Activiteiten
We zijn heel gedreven in het zoeken naar activiteiten die we de kinderen kunnen aanbieden volgens hun ontwikkelingsniveau.
  • Dit gaat over creatieve activiteiten: verven met verschillende materialen, kleuren met kleurtjes, wasco's, stiften, plakken met lijm van stukjes papier, wol, sneeuwvlokjes, zand, dingen die we in de natuur vinden,..
  • cognitief bevorderende activiteiten: puzzelen, boekjes lezen en voorlezen, memory, tellen, kleuren leren kennen, gedichtjes en liedjes aanleren,..
  • Fysieke activiteiten: hindernissenparcours, "we rock" (een gebogen houten plank waar ze kunnen oplopen, glijden, zitten, liggen), tenten bouwen, buiten spelen op de toestellen, dansen, kruipen, sluipen,..
  • Snoezelen: hiervoor hebben alle begeleidsters een cursus gevolgd. Veel materiaal hebben we zelf gemaakt zoals een snoezelbox, schuddoosjes, voelboek. We werken met licht en muziek.
  
Onder toezicht van Kind en Gezin
Dit wil zeggen dat 'Het honingbeertje' voldoet aan alle normen van Kind en Gezin. Het houdt ook in dat wij jaarlijks fiscale attesten kunnen uitschrijven. Zo kan u de kosten van het kinderdagverblijf in vermindering brengen bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. 
Vanaf 1 januari 2019 is er nog een voordeel als Honingbeerouder :) Per maand krijgt u een toeslag van 3,23euro terug per opvangdag samen met uw kinderbijslag!

Kwalitatieve voeding
Iedere dag wordt er in onze keuken een heerlijk, verse en evenwichtige maaltijd bereid. In elke maaltijd zit alles wat een kind nodig heeft om te groeien. 'Het honingbeertje' werkt met verse groenten, aardappelen, rijst of pasta, vlees of vis of vegetarisch. Onze fruitpap is bereid met vers fruit zonder toevoeging van suiker.

Veiligheid is belangrijk 
Het hele huis is ingericht op kindermaat met veel aandacht voor de veiligheid. Er staan - overal waar nodig - veiligheidshekjes, die de kindjes niet kunnen openen. Zo kunnen ze geen trappen op of zomaar in de keuken of tuin komen. Er hangen rookmelders en brandblusapparaten. Van 'buiten naar binnen' zijn we ook goed beveiligd. We zijn voorzien van elektronische deursloten. Er hangt ook nog een camera, zodat wij altijd kunnen zien wie er binnen wil.
© 2009-2024 Het Honingbeertje | Site: Webstylers